Oeps... een foutje in je geboortekaartje! Dat is natuurlijk geen ramp, maar wel handig om alvast achter te komen als je het kaartje aan het maken bent. Daarom schrijven we meer over 4 meest gemaakte fouten en hoe je deze kunt voorkomen.
4 x spelfouten in geboortekaartjes
Als je de 4 meest gemaakte spelfouten doorleest, is het eigenlijk heel simpel. Maar je moet het maar net zien. Dit zijn ze:
- - De geboortedatum: dag van de week met een hoofdletter beginnen
De dagen van de week zijn geen 'eigennamen' en hebben daarom geen hoofdletter.
- - De geboortedatum: maand van het jaar met een hoofdletter
Ook de maanden schrijf je niet met een hoofdletter. Hierbij zijn we soms in de war met het Engels, waar dit wel zo is.
- - Naam van het kindje met een kleine letter beginnen
Namen schrijven we altijd met een hoofdletter. Tenzij het een tussenvoegsel is bij de achternaam, zoals 'de Vries'.
- - Achternaam van de ouders: een niet correcte achternaam noteren
Dit vraagt om meer uitleg. Wat we vaak zien gebeuren is dat de ouders zichzelf als 'Johan en Tasha de Vries - Jansen' noteren, terwijl in de meeste gevallen de man niet de dubbele achternaam draagt. Je kunt dan schrijven 'Johan de Vries en Tasha de Vries - Jansen' of 'Johan en Tasha de Vries'.
Direct geboortekaartje maken
Spelfouten voor styling
Natuurlijk komt het ook voor dat sommige ouders expres spelfouten maken, om de teksten er stylish uit te laten zien op het kaartje. Met sommige lettertypes kan het superleuk staan om de naam van je kindje met een kleine letter te laten beginnen. Doe je dit zonder context van een zin, dan is dit ook goed mogelijk. Denk bijvoorbeeld ook aan de geboortedatum van je kleintje in hoofdletters op de voorkant van je geboortekaartje. Zodra je de datum of een naam echter in de context van een zin gebruikt, is het belangrijk dat je wel de eigenlijke spelregels in acht neemt. Zo komt je geboortekaartje feilloos over!
Zo voorkom je spelfouten in je geboortekaartjes
Wat er ook gebeurd? Je wil het liefst er niet na je de kaartjes besteld hebt achter komen dat er spelfouten in je kaart staan. Daarom hebben wij een stappenplan gemaakt, om te voorkomen dat jij spelfouten in je geboortekaartje hebt staan.
- 1. Leg je geboortekaartje een paar uur aan de kant en kijk daarna opnieuw.
Het is altijd even goed om een pauze te nemen van het ontwerpen van je geboortekaartje. Na een pauze vallen je altijd weer andere dingen op, die je eerst over het hoofd zag.
- 2. Laat je partner of vriendin meekijken
Twee zijn sterker dan één! Twee paar ogen zien meer dan alleen jij zou zien.
- 3. Bestel een proefdruk
Voor je de definitieve bestelling doet, is het goed om een proefdruk te bestellen. Je krijgt dan het geboortekaartje helemaal zoals jij het hebt ontworpen bij je thuis gestuurd. Vallen je daar stijlfouten of spelfouten op? Dan kun je dit aanpassen op het kaartje in je eigen account.
- 4. Laat je kaartje controleren bij de bestellen
Bij Gloria Cards hebben we de service dat we je kaart nog een keer goed doorkijken nadat je de kaarten besteld hebt. Zien we daar een duidelijke spelfout, die jij over het hoofd hebt gezien en waar wij zeker van weten dat je het niet zo bedoeld hebt? Dan passen wij dit voor je aan. Hier vallen de 4 meest gemaakte fouten niet onder, omdat we niet zeker weten of je dit om stijl-redenen zo neer hebt gezet of niet. Ook weten we natuurlijk niet jullie exacte achternamen. Maar schrijf je: ' mijn kind is gebooren', dan zullen we hier zeker 'geboren' van maken :D.
Toch een spelfout op je geboortekaartje?
Heb je je geboortekaartjes besteld en zie je toch nog een spelfout of een andere fout? Het beste is direct met ons te bellen. Als je op tijd bent, voor we je bestelling naar de drukkerij hebben doorgezet, kunnen wij het nog voor je aanpassen, of je bestelling annuleren, zodat je dit zelf kunt doen. Ben je hier te laat voor? Geen zorgen... een foutje overkomt ons allemaal wel eens. We zijn er zeker van dat je familie en vrienden het wel kunnen begrijpen!
Meer lezen?
Wil je meer lezen over geboortekaartjes? Klik dan snel verder:
Wat zet je op een geboortekaartje? Wanneer verstuur je je geboortekaartjes?