Kaarten met folie - hoe werkt het?

We hebben een unieke collectie geboortekaartjes en trouwkaarten (op Stijlvolle Trouwkaarten) met folie gemaakt. Je kunt ook zelf een kaart met folie maken. Het is mogelijk om bij elke kaart een andere kleur folie te kiezen. Dus als wij een kaart hebben gemaakt in goudfolie, dan kun je dit aanpassen naar een andere kleur folie. Wil je een detail op de kaart aanpassen naar een foliekleur? Neem dan contact met ons op!

Folie kaarten bestellen in 5 stappen:

- Kies een kaart uit onze collectie of blanco kaart
- Bewerk de kaart in de editor
- Tekst of afbeelding toegevoegd? Neem eerst contact op.
- Bestel een proefdruk voor €2,50
- Maak de laatste aanpassingen en bestel als het nodig is nog een proefdruk

LET OP: Heb je tekst of een afbeelding toegevoegd in de kaart en wil je die ook met een folie laten drukken? Neem dan eerst contact met ons op voordat je een proefdruk bestelt.

Proefdruk

Je kunt een echte proefdruk bestellen van een kaart met folie. De 1e proefdruk - inclusief verzendkosten-  kost €2,50. Daarna kun je een proefdruk bestellen voor de stuksprijs. Bij de proefdruk ontvang je een proefsetje met alle kleuren enveloppen.

Lotte: Handig die proefdruk! Ik betaalde maar €2,50 voor de 1e proefdruk.

Prijzen

De prijzen voor de kaarten met folie zijn anders dan de kaarten zonder folie. Op de productpagina van elke kaart vind je de prijzen en een calculator om de prijs te berekenen. De eerste proefdruk bestel je voor €2,50. Je mag meerdere proefdrukken bestellen maar daarvoor betaal je de stuksprijs. Bij het bestellen van de kaarten geldt een minimale oplage van 10 stuks.

Levertijd

Bestel je een folie kaart voor 18.00 uur, dan bieden wij je proefdruk of bestelling van kaarten binnen 2 tot 3 werkdagen aan bij PostNL. Proefdrukken passen door de brievenbus dus worden door de postbode bezorgd. De postbode komt niet op elke dag in de week langs. Bij meer dan 20 kaarten wordt het een pakket en ontvang je automatisch na je bestelling een Track&Trace code.

Enveloppen

We hebben een collectie van 20+ kleuren enveloppen. Deze kun je ook vooraf bestellen. Je ontvangt bij je 1e proefdruk een proefsetje met de kleuren enveloppen.

Papiersoorten

We drukken de foliekaarten op exclusief geselecteerde papiersoorten die geschikt zijn voor folie. Coated karton: een stevig papiersoort met een gladde toplaag aan beide zijden van 300 gram en Linnen: luxe en stevig papier met een lichte structuur aan beide zijden van 350 gram. Linnen is niet geschikt om grote kleurvlakken op te drukken en heeft een toeslag.

Meest gestelde vragen

Ik kan geen folie selecteren. Kunnen jullie helpen?
Het klopt dat je niet zelf een folie kunt toevoegen. Neem daarom eerst contact met ons op. Wij zetten de kaart goed voor je klaar in je eigen collectie zodat je daarna een proefdruk kunt bestellen.

Wat is het verschil tussen enkelzijdig en dubbelzijdig folie?
Enkelzijdig betekend dat de folie op één zijde wordt gedrukt. Op een enkele kaart is dat alleen de voorkant. Bij een dubbele kaart is dit de voorkant en achterkant. 
Dubbelzijdig folie betekent dat op alle zijden folie gedrukt kan worden. Enkelzijdig folie is goedkoper dan dubbelzijdig folie. Wil je dubbelzijdig folie laten aanpassen naar enkelzijdig folie? Of visa versa? Neem dan contact met ons op.

Kan goudfolie ook op Oud-Hollands gedrukt worden?
Helaas is dat niet mogelijk. Door de structuur van Oud-Hollands papier zou de folie gaan uitlopen en niet het gewenste resultaat geven. We hebben alleen speciaal geselecteerde papiersoorten voor folie.

Ik wil graag een foliedruk op een kaart waar geen folie op staat. Is dat mogelijk?
Ja, dit is mogelijk bij elke kaart op de website. Maak een ontwerp in de editor en neem daarna contact met ons op zodat we de teksten en afbeeldingen een folie kunnen geven. Daarna bestel je een proefdruk.

Kan ik ook een kaart met folie zelf ontwerpen?
Dit is zeker mogelijk. Kies een van onze blanco formaten en maak een ontwerp in de editor. Stuur ons daarna een mail met je vraag om teksten en details om te zetten naar folie. We gaan je kaart dan klaar zetten in je account. Daarna kun je een proefdruk bestellen. Heb je een vraag over deze mogelijkheid, neem dan contact met ons op.

Kan ik alle formaten laten drukken als ik voor goudfolie kies?
Ja, je kunt alle formaten die je van ons gewend bent laten drukken. Dus erg veel mogelijkheden! Hier lees je welke formaten we hebben. 

Is het mogelijk om de kaart met foliedruk ook in een ander formaat te bestellen?
We kunnen (gratis) het formaat van de kaart voor jullie aanpassen. Dus van enkel naar dubbel (en andersom) en van vierkant naar bijvoorbeeld staand. Neem hiervoor contact met ons op.

Uit welke papiersoorten kan ik kiezen?
Als je voor een folie kiest, dan kun je kiezen uit Coated karton of Linnen. Deze papiersoorten zijn speciaal geselecteerd voor het mooiste resultaat met folie.

Ik wil graag koperfolie i.p.v. goudfolie zoals in het voorbeeld. Is dat mogelijk?
Ja, dit is mogelijk! Open de kaart in de editor, selecteer de tekst/afbeeldingen, zoek aan de rechterkant naar KLEUR. Goudfolie is geselecteerd, maar je kunt ook een andere kleur folie selecteren. Als je een andere foliekleur selecteert, dan zullen alle teksten en details met een folie op de gehele kaart aangepast worden.