Gloria Cards > Covid-19 geeft babyboom cadeau

Geeft covid-19 ons een babyboom cadeau?

Eind juni zaten we met een groep vrienden op het strand te genieten van een lunch en het samen zijn. We hadden elkaar al een paar maanden niet gezien door de pandemie. Een van mijn vriendinnen is verloskundige en vertelde dat ze veel aanmeldingen hadden vanaf eind december in haar verloskundigepraktijk. Omdat ik bezig was met het maken van geboortekaartjes en de wereld van zwangere vrouwen aan het ontdekken was, vond ik dit een interessant gegeven om te onderzoeken. Na de zomervakantie ben ik aan de slag gegaan met onderzoeken of er een babyboom op komst is. Dit zou natuurlijk geweldig nieuws zijn!

Geboortekaartjes

Babyboom eind 2020

Helaas hadden de verloskundigen en kraamzorgbureau's het erg druk met de normale geboortepiek die er altijd al is in september. Daardoor was het moeilijk om concrete cijfers te krijgen. Maar iedere verloskundige of kraamzorgbureau die ik gesproken heb konden mij verzekeren dat er zeker een stijging in het aantal geboortes aan zat te komen. Sommigen schatte dat er in de maanden december tot een met maart wel mogelijk 6 tot 10% meer baby's geboren worden. Dit is een voorspelling. Volgend jaar zullen we het bewijs hebben van deze stelling.

Persbericht over babyboom

Op 8 oktober heb ik een persbericht verstuurd. Vind je het leuk om er meer over te lezen? Hier kun je het hele artikel, de cijfers en beeldmateriaal vinden. Deze twee alinea's uit het persbericht vind ik leuk om hier met je te delen.

 

*** persbericht ***

 

Scheidingen en babyboom

De ‘intelligente lockdown’ was nog maar net begonnen in maart 2020 of er werden door sociologen twee voorspellingen gedaan: over een aantal maanden is er een piek in het aantal echtscheidingen en een babyboom is op komst. Omdat echtparen veel meer tijd samen moeten doorbrengen, kan iedereen zich voorstellen dat dit niet bevorderlijk is voor de sfeer als die al niet goed was. Het tweede scenario dat is geschetst, wekt nieuwsgierigheid op. Zou het zo kunnen zijn dat er over 9 maanden meer kinderen geboren worden dan normaal?

Verwachte geboortes

Intussen is de mogelijk te verwachten babyboom in beeld gebracht door Jo-Anne van gloriacards.nl. Kraamzorgbureaus en verloskundigen geven aan de komende maanden meer inschrijvingen te hebben dan normaal. Het is zelfs mogelijk dat er een stijging tussen de 6 en 10% verwacht kan worden. Ook liet het zoekgedrag op het internet in de eerste weken van mei 2020 zien dat er meer dan gemiddeld gezocht werd op het woord verloskundige. Jo-Anne is zich ervan bewust dat dit een voorspelling is, en dat dit pas in januari 2021 met zekerheid vastgesteld zou kunnen worden.

Voorbereidingen voor een babyboom

Verloskundigen en kraamzorgbureaus bereiden zich vanaf half december 2020 voor op meer werkdruk en ook Gloria Cards is voorbereid. Toen het stil werd in de trouwbranche tijdens de ‘intelligente lockdown’ greep Jo-Anne haar kans om haar wens te laten uitkomen. Naast haar succesvolle website stijlvolletrouwkaarten.nl heeft ze een nieuwe website gestart waarop kaarten voor allerlei feestelijke gebeurtenissen besteld kunnen worden: Gloria Cards. In september is zij gestart met het aanbieden van geboortekaartjes. Van der Lelij hoopt de vele zwangere vrouwen de komende maanden geboortekaartjes aan te kunnen bieden met stijlvolle en klassieke designs.